Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Ben je op zoek naar de laatste nieuwtjes over pleegzorg? Of wil je getuigenissen lezen? Je vindt het gemakkelijk via de filters hieronder.

Artikels filteren

Soort nieuws

Provincies

A total of 57 items found. Showing 57 items on page 3 of 5.
57 resultaten:
Week van de Pleegzorg 2021-Mederwerker Hilde
Nieuws

Van pionier tot vrijwilliger

17 november 2021

Tijdens de Week van de Pleegzorg 2021 delen we veel verhalen rond het thema matching. Zo vertelt pleegzorgbegeleidster Hilde over haar binnen Pleegzorg. Vlak voor haar pensioen blikt ze nog even terug.

papa kind bouwen huis
Nieuws

Week van de Pleegzorg 2021

12 november 2021

De Week van de Pleegzorg 2021 staat volledig in het teken van matching. Want voor elk pleegkind gaan we op zoek naar een pleeggezin dat goed matcht. Dat geldt natuurlijk ook voor de volwassenen met een beperking (pleeggasten) in pleegzorg.

Jongen met buitenlandse roots
Nieuws

U-CARE: pleegzorg voor niet-begeleide minderjarigen op de vlucht

28 oktober 2021

Noodgedwongen alles achterlaten door oorlog, geweld of hongersnood. Dat is de realiteit van duizenden niet-begeleide jongeren. Ze hebben iemand nodig die hen in een veilige omgeving kan opvangen.

Twee kleuters en een peuter knuffelen
Nieuws

Corona: terug naar normale werking

8 oktober 2021

Vanaf 8 oktober keren we terug naar een normale werking binnen de jeugdhulphulp. Bij een (vermoeden van) besmetting moeten de geldende richtlijnen wel strikt gevolgd worden.

papieren werk
Nieuws

Onmiddellijke inschrijving op domicilieadres

5 oktober 2021

De Federale Overheidsdienst heeft de gemeentebesturen de opdracht gegeven om pleegkinderen in langdurige pleegzorg bij aangifte meteen in te schrijven op het domicilieadres van de pleegouders.

Vaccin-spuit-covid-corona
Nieuws

Vaccinatie COVID-19 voor 12- tot 15-jarige pleegjongeren

13 juli 2021

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid besliste om ook 12- tot 15-jarigen uit te nodigen voor de COVID-19 vaccinatie.

Vrouw doet mondmasker aan bij kind
Nieuws

COVID-certificaten pleegkinderen

25 juni 2021

Nieuw in de zomer van 2021 zijn de vereiste COVID-certificaten om naar Europese landen te reizen.

Meisje met tablet
Nieuws

Evaluatie Groeipakket: ons advies

28 april 2021

Nu de evaluatie van het Groeipakket op tafel ligt bij de Commissie Welzijn stellen we de vraag aan het beleid om enkele noodzakelijke aanpassingen uit te voeren.

Jonge vrouw toont blad in vorm van hart
Nieuws

Een les voor de toekomst

14 april 2021

Vrijdag 12 april kwam er een uitspraak in de zaak van twee ex-pleegkinderen tegen hun voormalige pleegouders. In de eerste rechtszaak in 2019 werden de pleegouders vrijgesproken. Nu zijn ze in beroep veroordeeld voor jarenlange mishandeling.

Werk studie stage laptop drie vrouwen
Nieuws

Minisymposium Pleegzorg

12 maart 2021

Op 11 maart 2021 organiseerde de VUB een online minisymposium over Pleegzorg. In dat symposium kwamen de resultaten aan bod van zeven recente studies in de Vlaamse pleegzorg,

Meisje maakt huiswerk
Nieuws

Ouderschapsverlof: advies bij wetsvoorstellen

9 maart 2021

Samen met de Vlaamse Vereniging Pleegzorg formuleerden we een advies bij de vier voorstellen i.v.m. ouderschapsverlof voor pleegzorgers.

Vaccin-spuit-covid-corona
Nieuws

Vaccins en pleegzorg

26 februari 2021

Hoe zit het nu weer met het vaccineren van pleegkinderen en pleegjongeren? We zetten de algemene regels voor vrijwillige vaccinaties nog even op een rijtje.