Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Ben je op zoek naar de laatste nieuwtjes over pleegzorg? Of wil je getuigenissen lezen? Je vindt het gemakkelijk via de filters hieronder.

Artikels filteren

Soort nieuws

Provincies

A total of 112 items found. Showing 112 items on page 2 of 10.
112 resultaten:
Vaccin-spuit-covid-corona
Nieuws

Boostervaccins voor pleegkinderen

19 september 2022

Alle jongeren van 12 tot en met 17 jaar krijgen in Vlaanderen de kans om een boostervaccin te krijgen in het vaccinatiecentrum van hun regio.

Kleuter-lente
Getuigenis

Victor kreeg een ‘extra familie’ cadeau

2 september 2022

Katrien, de mama van de vijfjarige Victor , heeft al jaren gezondheidsproblemen. Een auto-ongeluk, de ondersteuningsnood van haar moeder en de pandemie zorgden ervoor dat zij over de grenzen van haar draagkracht ging. Ondersteunende pleegzorg bood een oplossing.

Kind voetballen
Getuigenis

We kijken bij elke beslissing wat het beste is voor onze zoon

11 augustus 2022

De zoon van Elly* en haar man verblijft bijna zeven jaar in een pleeggezin. Een situatie die niet altijd makkelijk is voor hen, maar waar ze wel het beste van proberen te maken.

Zwembad thomas héritier pleegzorgplons
Nieuws

Een duik in een pleegzorgbad

7 juli 2022

Op woensdag 6 juli sprongen pleeggezinnen samen met acteurs en tv-makers Thomas De Smet en Héritier Tipo in een pleegzorgbad. Zo gaven ze het startschot van de campagne ‘Een duik in een pleegzorgbad’.

Man met peuter
Nieuws

Aantal pleegkinderen en pleegjongeren in stijgende lijn

15 juni 2022

Het aantal kinderen en jongeren dat in Vlaanderen opgroeit in een pleeggezin is in 2021 gestegen. Afgelopen jaar konden 9.914 pleegkinderen in een pleeggezin terecht, een stijging met 5,2%.

Jonge vrouw rug ouder
Getuigenis

Mijn zoon is mijn kracht en drijfveer

1 juni 2022

“Ondanks de diepe dalen, zijn er ook al veel bergen beklommen.” Roxanne had een moeilijke jeugd en haar zoon groeide op in een pleeggezin.

Fietsactie campagnebeeld
Nieuws

De Ronde van Pleegzorg Vlaanderen

29 maart 2022

Op woensdag 30 maart, aan de vooravond van de 'echte' Ronde van Vlaanderen, openen we 50 fietsroutes om pleegzorg in de kijker te zetten. Pleegzorg Vlaanderen is altijd op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. En jij kan hier mee helpen! Fiets met ons mee en help zo pleegzorg in de kijker te zetten.

papa kind bouwen huis
Getuigenis

Een gASStgezin maakt het verschil

15 maart 2022

Om onze overtuiging dat "gASStvrij hét verschil kan maken" kracht bij te zetten, willen wij jullie de getuigenis van Isabelle en Philip niet onthouden.

Twee jongens met gekke bek-buitenlandse roots
Getuigenis

"Het is helend voor een kind om op te groeien in een gezin"

10 maart 2022

Nooit eerder kwamen er zo veel niet-begeleide minderjarige vluchtelingen aan in ons land. “Voor de jongsten zijn pleeggezinnen de ideale oplossing”, zegt Minor-Ndako.

Ann 3
Nieuws

Dankbaar terugblikken

8 maart 2022

Er zijn binnen Pleegzorg Oost-Vlaanderen heel wat vrouwen aan de slag die een positieve stempel drukken op onze organisatie. Maar op de Wereldvrouwendag zetten we graag één heel bijzondere top collega in de kijker. Ann Macharis, onze medewerker regioadministratie in Appels.

Twee handen geven hart
Nieuws

Pleegzorg voor minderjarige Oekraïense vluchtelingen

3 maart 2022

Door de oorlog in Oekraïne zijn er veel Oekraïners op de vlucht. Daar zijn ook niet-begeleide minderjarigen bij. Voor hen zou pleegzorg een tijdelijke oplossing kunnen zijn.

Grootouder-oma-winter-kleurrijk
Getuigenis

Een ingrijpende, maar vanzelfsprekende beslissing

1 maart 2022

Pleeggrootouder worden is geen keuze, maar iets wat je overkomt. Iets dat alles rondom je verandert.