Ga verder naar de inhoud

“Jullie maken écht het verschil in kleine A haar prille leven!”

02 mei 2024

Elk kwartaal zetten we bij pleegzorg iemand in de bloemetjes die een pluim verdient voor zijn of haar engagement in pleegzorg. Dat kan gaan over een pleeggezin, ouders, een pleegzorgbegeleider,... Die persoon verrassen we dan met een bezoekje, een award en een artikel in Kleurrijk, ons pleegzorgtijdschrift.

P15 pleegzorgpluim foto 3

Met een verschil van drie dagen kreeg de Kleurrijk redactie twee mails om Cato en Gitte te nomineren voor de pleegzorgpluim. Eén mail kwam van Lie, de zus van Cato, de andere van Julie, de schoonzus van Gitte. “Waarschijnlijk onderling afgesproken op een familiefeest!” dachten we, maar neen hoor, de twee jonge vrouwen hadden zonder het van elkaar te weten hetzelfde idee op hetzelfde moment.

Dus werden plannen gesmeed om Cato en Gitte te verrassen en of dat lukte! Julie en Lie vielen binnen tijdens een huisbezoek van de pleegzorgbegeleidster, die natuurlijk mee in het complot zat. Er werd honderduit verteld, gelachen en gesnoept, maar het allerbelangrijkste was de pleegzorgpluim. Waarom Julie en Lie de pleegzorgpluim aan Cato en Gitte wilden overhandigen, weten ze maar al te goed.

Cato is niet alleen een geweldige zus voor mij, maar ook een fantastische pleegmama voor A.
Zus Lie

De klok rond zorgen voor

Lie: “Cato en Gitte zijn een prachtig koppel dat al meer dan twee jaar voor A zorgt. A kwam als één maand oude baby bij hen terecht, op zoek naar een warm nest. Cato en Gitte zijn vrij jonge pleegzorgers (beiden 31 jaar) en A is hun allereerste ervaring met pleegzorg. Met het grootste geduld zorgen ze elke dag voor haar. A brengt zo veel liefde in hun levens en ver daarbuiten. Ze heeft er een hele grote familie bij gekregen die haar mee omringen met alle ondersteuning en liefde die ze maar kan krijgen. Cato en Gitte werken allebei in de zorgsector met kwetsbare volwassenen en jongeren. In hun beroepsleven zijn ze dus dag in dag uit bezig met zorgen voor anderen. Zorgen voor A komt daar ook bij, maar niks is hen te veel en ze doen dat met de onuitputtelijke liefde die ze in zich hebben. Cato is niet alleen een geweldige zus voor mij, maar ook een fantastische pleegmama voor A. Samen met Gitte wil ik hen dan ook maar al te graag in de bloemetjes zetten.”

Julie: “Een tijdje geleden besloten Cato en Gitte pleegzorg te doen. De verschillende gesprekken en cursussen waren afgerond en vol spanning werd er afgewacht op hun 'match'. Iedereen keek er mee naar uit. Toen kwam mevrouwtje A in hun leven en vol liefde, overgave en enthousiasme namen ze haar onder hun warme vleugels. Ondertussen zijn we meer dan twee jaar verder en ze doen dat schitterend. A kan zich geen betere pleegzorgers wensen. Daarom wil ik hen graag in de bloemetjes zetten. Ze verdienen dat zó hard. Het is niet altijd evident en al zeker niet gezien ze voor het eerst pleegzorger werden. Ze zijn zo goed bezig. Ik zou zeggen doe vooral zo verder want jullie maken écht het verschil in kleine A haar prille leven!”


Andere interessante artikels

P14 pleegzorgpluim 2
Nieuws

Een pleegzorgpluim voor Rik!

23 februari 2024

Elk kwartaal zetten we bij pleegzorg iemand in de bloemetjes die een pluim verdient voor zijn of haar engagement in pleegzorg. Dat kan gaan over een pleeggezin, ouders, een pleegzorgbegeleider,... Die persoon verrassen we dan met een bezoekje, een award en een artikel in Kleurrijk, ons pleegzorgtijdschrift.

Huisdieren in pleegzorg_Nala
Getuigenis

Huisdieren in pleegzorg

9 februari 2024

Of het nu gaat over een hond, een kat, een stel kippen of een konijn … tal van mensen kiezen ervoor om hun thuis te delen met een harige of gevleugelde metgezel en dat heeft zo zijn voordelen. Als levende wezens met behoeftes en gevoelens, bestrijden ze eenzaamheid, zorgen ze voor gezelligheid en hebben ze ook een positieve invloed op de ontwikkeling van onze (pleeg)kinderen. Drie pleeggezinnen getuigen over de rol die hun huisdier in hun leven vervult en over de (positieve) impact van hun trouwe metgezel.

Campagne Meetjesland visual
Nieuws

Zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Meetjesland

15 januari 2024

Maandag 15 januari starten we vanuit Pleegzorg Oost-Vlaanderen met een campagne om nieuwe pleeggezinnen te vinden in het Meetjesland. De zoektocht concentreert zich in de gemeenten Aalter, Lievegem en Sint-Laureins waar op dit ogenblik een gebrek aan pleeggezinnen is.