Ga verder naar de inhoud

Duiken jullie mee in een pleegzorgavontuur?

23 mei 2022

Deze zomer lanceert Pleegzorg Vlaanderen de campagne “Een duik in een pleegzorgbad”, met een dikke knipoog naar duiken en zwemmen als gezinsactiviteit. In het zwembad beleven families immers fijne momenten met hun gezin.

Full shot girl swimming with goggles

Waarom?

Sommige kinderen of jongeren wonen bij hun mama en papa, anderen wonen bij een van de twee, en nog anderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Ook volwassenen met een handicap of psychiatrische problematiek wonen soms in een ander gezin. Dat noemen we een gastgezin.

Pleegzorg Vlaanderen is ervan overtuigd dat iedereen een warme thuis verdient. Daarom gaan wij dagelijks op zoek naar pleeggezinnen die tijdelijk een kind, jongere of volwassene die dat nodig heeft, willen opvangen.

We hebben momenteel nog heel wat kinderen die wachten op een pleeggezin en daarom vragen we hulp.

We hebben jouw hulp nodig

De bedoeling van de campagne “Een duik in een pleegzorgbad” is dat pleegzorg tijdens de zomervakantie, van 6 juli tot 31 augustus 2022, in alle zwembaden in de kijker wordt gezet. Hiervoor voorzien wij een wervingspakket met verschillende materialen:

  • Een banner om buiten op te hangen
  • Stickers voor op de vloer/in kleedhokjes/aan spiegels/op de springplank
  • Enkele exemplaren van ons unieke ‘Duik in een pleegzorgbad’-magazine bijvoorbeeld voor de supporterende ouder op de tribune of in de cafetaria.
  • Folders met extra info om aan alle bezoekers mee te geven
  • Posters om de inkom mee aan te kleden
  • Bierkaartjes voor je horecagelegenheid

Wij zorgen voor al het nodige materiaal, het enige dat we vragen is dat jullie het materiaal klaarzetten en de folders uitdelen aan al jullie bezoekers. Zo kunnen we samen het verschil maken in het leven van kwetsbare kinderen en volwassenen.

Brian matangelo g Rof2 Ftu7 A unsplash

Doe je mee?

Doet jouw zwembad graag mee aan de campagne? Dan kan je héél erg makkelijk registreren door op de link hieronder te klikken. In minder dan 5 minuutjes hebben wij alles wat we nodig hebben en zorgen we ervoor dat het materiaal de richting van jullie zwembad uitkomt. We ontvangen graag jouw registratie vóór 30 mei.