Ga verder naar de inhoud

Spreekbeurt over pleegzorg

05 oktober 2021

Jij wil graag een spreekbeurt geven over pleegzorg? Wat een topidee! Wij hebben speciaal voor jou een spreekbeurtpakket samengesteld.

Ook al zijn we er zeker van dat je er sowieso een geweldige spreekbeurt van maakt, toch geven we je enkele hulpmiddelen mee om je klasgenoten helemaal onder te dompelen in de wereld van pleegzorg. Met filmpjes, posters, foldertjes en uitknipkaarten kan je je spreekbeurt helemaal zelf samenstellen en aanvullen met eigen ideeën.

Vraag je spreekbeurtpakket aan!

Wil jij een spreekbeurt in je brievenbus? Vul onderstaand formulier in en dan sturen we het zo snel mogelijk naar je toe! Veel succes en wij duimen mee voor een supergoede spreekbeurt.

Andere interessante artikels

Vertrouwenspersoon in de jeugdhulp

Ondersteuning op maat

Kinderen, jongeren, ouders en opvoedingsverantwoordelijken binnen de jeugdhulp hebben het recht op een vertrouwenspersoon die hen ondersteunt. Wie kan dat zijn en wat mag die persoon doen?

Ervaringen van geëvacueerde kinderen over pleegzorg

Ondersteuning op maat

Wat kan de geschiedenis ons leren over pleegzorg van geëvacueerde kinderen?

In deze nieuwsbrief geven we een samenvatting van ‘Unveiling the War Child Syndrome: Finnish War Children's Experiences of the Evacuation to Sweden during WWII From a Lifetime Perspective (Heilala & Santavirta, 2016) ’ waarin een gelijkaardige migratiegolf van Finse kinderen naar Zweden beschreven wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog.