Ga verder naar de inhoud

Infosessie: van leefgroep naar gezin

24 januari 2022 19:30 tot 21:30
Huize Levensruimte, Pater De Grootstraat 6, 3271 Averbode

-- Voor inwoners uit regio Averbode (provincie Vlaams-Brabant & Brussel en onmiddellijke omgeving) --

Via het project 'Partners in Parenting' (P&P) krijgen kinderen die in een leefgroep verblijven de kans om de warmte van een gezinscontext te ervaren. De kinderen verblijven soms voor korte, maar dikwijls ook voor langere tijd in een van onze leefgroepen. Niet elk kind dat in een leefgroep verblijft heeft de kans om terug te keren naar huis. Voor deze kinderen zijn we op zoek naar gezinnen die kinderen willen opvangen, in samenwerking met ons. We zoeken P&P-gezinnen, een vorm van pleeggezin.

Een P&P-gezin draagt bij aan een veilige en ontwikkelingsbevorderende omgeving voor het kind. Als gezin kan je groeien in je rol en word je goed ondersteund:

  • De leefgroep waar het kind verblijft voorziet samen met Pleegzorg een intensieve begeleiding (wekelijks bij opstart, nadien 3-wekelijks)
  • Het multidisciplinair team van de leefgroep blijft gedurende het hele traject betrokken. Je gezin staat er dus nooit alleen voor. Je kan op elk moment terugvallen op ondersteuning vanuit de leefgroep.
  • De matching gebeurt heel organisch en voorzichtig: eerst kennismaken in de leefgroep, nadien eens thuis gaan spelen, dan eens logeren, tot de effectieve pleegzorgplaatsing van start kan gaan.

Het aanbod dat je doet als gezin mag ook organisch groeien, we vragen wel een langdurig en volgehouden engagement:

  • alleen tijdens weekends en vakanties
  • week-om-week-regeling
  • voor lange periodes, 7 op 7
  • voltijdse pleegzorg

Op de infoavond krijg je meer informatie over wat Partners in Parenting precies is en wat we van een pleeggezin verwachten. We delen verhalen en ervaringen van P&P-gezinnen én van P&P-begeleiders.

De infoavond is geheel vrijblijvend. Als kandidaat-pleegouder heb je over de hele lijn de vrijheid om je persoonlijke voorkeuren te uiten en kan je je bovendien op elk moment bedenken en beslissen om het traject niet verder te zetten.

In het kader van 'Partners in Parenting' (P&P) werkt Pleegzorg Vlaams-Brabant & Brussel samen met OBC Espero (Brussel) - OBC Ter Wende (Leuven), Huize Levensruimte (Averbode) en Minor-Ndako (Brussel). Deze 4 organisaties hebben ruim ervaring in het werken met kwetsbare kinderen en gezinnen. Zij geloven allen zeer sterk in de kracht van pleegzorg en zetten daarom samen hun schouders onder dit bijzondere project. Zij kijken alvast uit naar de bijzondere samenwerkingen met de kandidaat P&P-gezinnen en naar de ongetwijfeld warme verhalen die zullen geschreven worden.

De infoavond is gratis, inschrijven is wel verplicht (zie bovenstaande knop).

Welkom!

P&P-team Vlaams-Brabant en Brussel

Andere interessante activiteiten

Nieuwjaar flikkerstokjes vuurwerk
Ontmoeting

Dialoogdag pleeggasten

29 januari

Op zaterdag 29 januari 2022 organiseren we een dialoogdag voor pleeggasten.

PVBB PP
Infosessie

Infosessie: van leefgroep naar gezin

3 februari - Parochiezaaltje, Britse Soldaatlaan 29, 1070 Anderlecht

-- LET OP! Enkel voor inwoners van de provincie Vlaams-Brabant en Brussel --

Via het project 'Partners in Parenting' (P&P) krijgen kinderen die in een leefgroep verblijven de kans om de warmte van een gezinscontext te ervaren.

PVBB PP
Infosessie

Infosessie: van leefgroep naar gezin

7 februari - Ter Wende, Mechelsevest 30, 3000 Leuven

-- LET OP! Enkel voor inwoners van de provincie Vlaams-Brabant en Brussel --

Via het project 'Partners in Parenting' (P&P) krijgen kinderen die in een leefgroep verblijven de kans om de warmte van een gezinscontext te ervaren.