Ga verder naar de inhoud

Family Minds - voor pleegouders - Regio Brussel

03 oktober 2023 19:00 tot 21:00
Pleegzorg Afdeling Brussel, Sainctelettesquare 17, 1000 Brussel

Soms krijg je als pleegouder te maken met intense emotionele reacties of moeilijk gedrag bij jouw pleegkind. Dit kan als gevolg hebben dat je het bij momenten moeilijk krijgt om zelf nog op een rustige manier te reageren.

In de groepssessies Family Minds staan pleegouders samen met twee ervaren trainers stil bij wat deze intense reacties met jou als pleegouder kunnen doen en hoe je kan oefenen om zelf op een rustige manier te reageren; ook wanneer het moeilijk wordt.

Je oefent in het beter begrijpen van het gedrag van jouw pleegkind en welke werkelijke emoties en verlangens daaronder kunnen liggen. Verder ga je ook bewuster kijken naar jouw eigen gedrag en welke gevoelens en intenties daarachter kunnen zitten. Zo verwerf je stilaan meer inzicht in jouw reacties en emoties en kan je ze beter beheersen. Je doet dit samen met andere pleegouders. Dit biedt de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en steun te vinden bij elkaar.

Family Minds in een notendop:

  • 6 bijeenkomsten in groep
  • Bewuster worden van emoties en noden achter het gedrag van jouw pleegkind
  • Bewuster worden van eigen gedrag en gevoelens in het kader van opvoedacties

De training is gratis en bestaat uit zes bijeenkomsten. Vermits dit een intensief programma is, zullen we vooraf contact met jou opnemen om verwachtingen op elkaar af te stemmen.

De reeks vindt plaats in onze afdeling in Brussel op volgende dinsdagen (19u - 21u):

  • 03/10
  • 17/10
  • 14/11
  • 28/11
  • 12/12
  • 09/01

Andere interessante activiteiten

Family minds 4
Vorming

Family Minds - voor pleegouders - Regio Leuven

5 oktober - Pleegzorg Afdeling Leuven, De Vunt 9, 3220 Holsbeek

Soms krijg je als pleegouder te maken met intense emotionele reacties of moeilijk gedrag bij jouw pleegkind. Dit kan als gevolg hebben dat je het bij momenten moeilijk krijgt om zelf nog op een rustige manier te reageren. In de groepssessies Family Minds staan pleegouders samen met twee ervaren trainers stil bij wat deze intense reacties met jou als pleegouder kunnen doen en hoe je kan oefenen om zelf op een rustige manier te reageren.

Banner GRIP
Infosessie

Digitale infosessie over pleegzorg

5 oktober - Online
LET OP! ENKEL VOOR INWONERS VAN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT EN BRUSSEL. Wat is pleegzorg? Welke vormen van pleegzorg zijn er? Mag ik als…
Traumasesitief website2
Vorming

Traumasensitief opvoeden - voor pleegouders - Regio Tienen

10 oktober - Pleegzorg Afdeling Tienen, Getestraat 66, 3300 Tienen

In de ondersteuning Traumasensitief Opvoeden leer je kijken door een ‘traumabril’ om het gedrag van je pleegkind beter te begrijpen. Samen met gespecialiseerde pleegzorgbegeleiders ontdek je hoe een trauma ontstaat, wat de gevolgen kunnen zijn en hoe je daar als pleegouder mee omgaat. Zo leer je nog beter zorgdragen voor je pleegkind én voor jezelf.