Ga verder naar de inhoud

Participatie-groep voor West-Vlaamse pleegzorgers

30 september 2023 19:30 tot 22:00
Moorseelsesteenweg 133 8800 Roeselare

Ontmoeten én participeren

Wist je al dat we in onze provincie een participatiegroep voor pleegzorgers organiseren?

Deze groep komt een zestal keer per jaar samen om elkaar te ontmoeten én om te participeren. Participatie is namelijk een belangrijke doelstelling in jeugdhulp. Wij zien participatie als medezeggenschap. In de participatiegroep komen we samen om onze organisatie te verbeteren.

Denk jij mee?

We zoeken altijd nieuwe pleegzorgers om onze participatiegroep verder uit te breiden. Ben je geïnteresseerd? Laat dan snel iets weten en bezorg ons je contactgegevens. Je kan natuurlijk ook jouw pleegzorgbegeleider aanspreken.

Andere interessante activiteiten

Benen van jongere met skateboard
Infosessie

Infosessie van leefgroep naar gezin - project Partners in Parenting

3 oktober - Sportpunt Zwevegem, Mediazaal Sportpunt 1, Bekaertstraat 4, 8850 Zwevegem

VZW Jongerenzorg en Pleegzorg West-Vlaanderen geven een infosessie over het project Partners in Parenting. Op deze manier willen we kinderen die in een leefgroep verblijven de kans geven te proeven van het gezinsleven.

PVBB_Traumasensitief
Vorming

Groepstraining Traumasensitief opvoeden - voor pleegzorgers (regio Roeselare)

9 oktober - Pleegzorg West-Vlaanderen, Meensesteenweg 290a, 8800 Roeselare

In deze groepstraining voor pleegzorgers willen we West-Vlaamse pleegzorgers handvatten geven in het omgaan met pleegkinderen, -jongeren en - gasten die trauma ervaren/opgelopen hebben. We willen samen met jullie kijken door een ‘traumabril’ om hun gedrag beter te begrijpen en ermee om te kunnen gaan.

Participatieraad
Ontmoeting

Participatiedag en -raad

14 oktober - Hoeve ter Kerst, Ter Kerst 1, 8830 Hooglede

Jouw stem is voor ons heel belangrijk! We nodigen je uit om samen in ontmoetingsgroepen na te denken en adviezen te formuleren over het thema ‘verbindend communiceren’. We maken dit onderwerp bespreekbaar voor elk van jullie.