Ga verder naar de inhoud

Ontmoetingsmoment "En nu ... is het genoeg"

12 juni 2023 19:30 tot 21:00
vzw ’t Smiske, Gemeenteplein 7, 1730 Asse (rechtover het gemeentehuis van Samson & Gert, door een groene poort)

Deze activiteit is gratis en richt zich uitsluitend tot de pleegouders die door onze dienst (Pleegzorg Vlaams-Brabant & Brussel) worden begeleid.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


In elk gezin zijn er in het (opvoedings)speelveld buiten- en binnenlijnen en een tussenruimte waarin met grenzen kan geoefend worden. Deze avond biedt aanzetten om hierover te reflecteren en uit te wisselen:

  • Hoe gaan we om met grenzen en onze eigen grenzen? Zitten we op dezelfde golflengte met onze partner? Hoe leven we grenzen voor en hoe communiceren we daarover? Hoe reageren we als anderen over onze grenzen gaan?
  • Hoe kunnen (pleeg)kinderen hun behoeften en grenzen leren ontdekken en duidelijk maken? Hoe kunnen wij gevoelig worden en blijven voor wat zij nog niet of anders zeggen of tonen in hun gedrag?
  • Hoe kunnen wij onze (pleeg)kinderen ondersteunen in wederzijds respect voor elkaars grenzen en elkaar ook op dit vlak leren tegemoetkomen?

Dominique Janssens, ervaren pleegzorgbegeleidster, pedagoge en vormingswerkster weet dit onderwerp op een boeiende manier te brengen, in uitwisseling met wat jullie vanuit jullie eigen ervaring aanbrengen.

Inschrijven

Inschrijven vóór 5 juni 2023. Het aantal plaatsen is beperkt.

Stuur een bericht, met vermelding van uw naam, het aantal personen en welke datum u naar het pleegzorgcafé komt, naar inschrijvingen@pleegzorgvbb.be

Andere interessante activiteiten

Jongen met buitenlandse roots
Infosessie

Digitale infosessie jonge vluchtelingen

30 mei - Online

Op deze infoavond krijg je uitgebreid en vrijblijvend info over alles wat bij de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen via pleegzorg komt kijken.

230626 Brussel
Infosessie

Infosessie over pleegzorg

26 juni - NIEUW ADRES: Pleegzorg Brussel – Sainctelettesquare 13/15 1000 Brussel (enkel voor Vlaams-Brabant en Brussel)

Wat is pleegzorg? Welke vormen van pleegzorg zijn er? Mag ik als alleenstaande aan pleegzorg doen? Wat zijn de gevolgen voor mij en voor mijn gezin?...