Ga verder naar de inhoud

Infosessie over pleegzorg voor minderjarigen

26 juni 2023 20:00 tot 22:00
NIEUW ADRES: Pleegzorg Brussel – Sainctelettesquare 13/15 1000 Brussel (enkel voor Vlaams-Brabant en Brussel)

Wat is pleegzorg? Welke vormen van pleegzorg zijn er? Mag ik als alleenstaande aan pleegzorg doen? Wat zijn de gevolgen voor mij en voor mijn gezin?...


LET OP! ENKEL VOOR INWONERS VAN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT EN BRUSSEL.

Maandelijks organiseert Pleegzorg Vlaams-Brabant & Brussel een informatieavond rond pleegzorg. Dat is nodig, want pleegzorg is niet op 1,2,3 uitgelegd. Bovendien bestaan er verschillende vormen van pleegzorg die tijdens de infosessie worden besproken.

Na het volgen van de informatieavond mag je er zeker van zijn dat jij een juist beeld hebt over pleegzorg. Het wordt dan al meteen een stuk duidelijker op welke manier pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven. Deze avond is geheel vrijblijvend. Kandidaat-pleegouders hebben over de hele lijn de vrijheid om hun voorkeuren te uiten en zich op elk moment te bedenken en terug te trekken.

Ben je er al zeker van dat je pleegouder wilt worden? Schrijf je dan ook in voor deze informatiesessie, want het is de eerste stap in het voorbereidingstraject.

Bovenstaande avond richt zich voornamelijk op pleegzorg voor minderjarigen. Ben je geïnteresseerd in het opvangen van een volwassene met een handicap en/of een psychiatrische problematiek? Voor langere tijd of enkel in de weekends? Of misschien wil jij een volwassene die zelfstandig woont ondersteunen als vrijwilliger? Vraag meer informatie of een persoonlijk gesprek aan via volwassenen@pleegzorgvbb.be of bel naar 016/22 96 13.

AUB inschrijven via bovenstaande knop, dan zetten wij de koffie voor je klaar.

Inschrijven kan tot op de dag van de sessie zelf vóór 16u.

Andere interessante activiteiten

Jongen met buitenlandse roots
Infosessie

Digitale infosessie jonge vluchtelingen

30 mei - Online

Op deze infoavond krijg je uitgebreid en vrijblijvend info over alles wat bij de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen via pleegzorg komt kijken.

PVBB_Zen_2
Ontmoeting

Ontmoetingsmoment "En nu ... is het genoeg"

12 juni - vzw ’t Smiske, Gemeenteplein 7, 1730 Asse (rechtover het gemeentehuis van Samson & Gert, door een groene poort)

Deze avond biedt aanzetten om over het thema "grenzen" te reflecteren en uit te wisselen