Ga verder naar de inhoud

Infosessie over pleegzorg voor minderjarigen

10 oktober 2022 20:00 tot 22:00
Huis van de Mens - Pleegzorg Brussel – Sainctelettesquare 17 1000 Brussel (enkel voor Vlaams-Brabant en Brussel)

Wat is pleegzorg? Welke vormen van pleegzorg zijn er? Mag ik als alleenstaande aan pleegzorg doen? Wat zijn de gevolgen voor mij en voor mijn gezin?...


LET OP! ENKEL VOOR INWONERS VAN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT EN BRUSSEL.

Maandelijks organiseert Pleegzorg Vlaams-Brabant & Brussel een informatieavond rond pleegzorg. Dat is nodig, want pleegzorg is niet op 1,2,3 uitgelegd. Bovendien bestaan er verschillende vormen van pleegzorg die tijdens de infosessie worden besproken.

Na het volgen van de informatieavond mag je er zeker van zijn dat jij een juist beeld hebt over pleegzorg. Het wordt dan al meteen een stuk duidelijker op welke manier pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven. Deze avond is geheel vrijblijvend. Kandidaat-pleegouders hebben over de hele lijn de vrijheid om hun voorkeuren te uiten en zich op elk moment te bedenken en terug te trekken.

Ben je er al zeker van dat je pleegouder wilt worden? Schrijf je dan ook in voor deze informatiesessie, want het is de eerste stap in het voorbereidingstraject.

Bovenstaande avond richt zich voornamelijk op pleegzorg voor minderjarigen. Ben je geïnteresseerd in het opvangen van een volwassene met een handicap en/of een psychiatrische problematiek? Voor langere tijd of enkel in de weekends? Of misschien wil jij een volwassene die zelfstandig woont ondersteunen als vrijwilliger? Vraag meer informatie of een persoonlijk gesprek aan via volwassenen@pleegzorgvbb.be of bel naar 016/22 96 13.

AUB inschrijven via bovenstaande knop, dan zetten wij de koffie voor je klaar.

Inschrijven kan tot op de dag van de sessie zelf vóór 16u.

Andere interessante activiteiten

Affiche Walibi 2022 grand format 920x1370mm Page 1 Image 0005
Ontmoeting

Pleeggezinnen-dag Vlaams-Brabant & Brussel

3 september - Walibi, Boulevard de l'Europe 100, 1300 Wavre (enkel voor Vlaams-Brabant en Brussel)

Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel organiseert tweejaarlijks een familiedag voor alle pleeggezinnen uit haar provincie. Voor pleegouders is het de ideale gelegenheid om in een aangename, ontspannen sfeer elkaar te ontmoeten. Voor de kinderen is het een dag vol onbezonnen pret en fun. OPGELET ENKEL VOOR INWONERS VAN VLAAMS-BRABANT EN BRUSSEL

Affiche Walibi 2022 grand format 920x1370mm Page 1 Image 0005
Ontmoeting

Journée familiale Brabant flamand & Bruxelles

3 september - Walibi, Boulevard de l'Europe 100, 1300 Wavre (uniquement pour le Brabant flamand et Bruxelles)

Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel organise tous les deux ans une journée familiale pour toutes les familles d'accueil de sa province. Pour les parents d'accueil c'est l'occasion idéale de se rencontrer dans un contexte agréable et décontracté tandis que les enfants en profitent pour s'éclater. ATTENTION CETTE JOURNÉE EST RÉSERVÉE AUX HABITANTS DU BRABANT FLAMAND ET BRUXELLES.

220908 Digitaal
Infosessie

Digitale infosessie over pleegzorg

8 september - Online (enkel voor Vlaams-Brabant en Brussel)

Wat is pleegzorg? Welke vormen van pleegzorg zijn er? Mag ik als alleenstaande aan pleegzorg doen? Wat zijn de gevolgen voor mij en voor mijn gezin?...