Ga verder naar de inhoud

Infosessie over pleegzorg voor volwassenen (voor professionelen)

17 oktober 2022 14:00 tot 15:00
Digitaal

Soms worden mensen met een beperking of psychiatrische problematiek opgevangen door een broer of zus, een grootouder, of iemand anders die ze kennen. Wist je dat dit ook pleegzorg is?

Pleeggasten Eddy en Romina

Erkennen van bestaande situaties

Deze situaties erkennen heeft tal van voordelen: extra ondersteuning door de pleegzorgdienst en een kostenvergoeding. Toch blijft deze pleegzorgvorm onvoldoende gekend en heersen er heel wat misvattingen.

Je hebt misschien zelf ook heel wat vragen. Welke volwassenen kunnen terecht in een pleeggezin? Wat zijn de voorwaarden? Moet dit betaald worden met het persoonsvolgend budget? Wat zijn de voordelen van bestaande situaties te erkennen? Op welke manier kunnen verschillende hulpvormen naast elkaar bestaan? Hoe kan ik aanmelden?

Pleeggast Yannick

Digitale infosessie

Tijdens een digitale infosessie voor professionelen geven we antwoord op deze en tal van andere vragen. Kom jij in aanraking met mensen met een beperking of psychiatrische problematiek of hun verzorgers? Dan is deze infosessie iets voor jou.

Praktisch

Deze digitale infosessie gaat door op maandag 17 oktober 2022 van 14 tot 15 uur. Na inschrijving ontvang je een link om deel te nemen. Inschrijven kan via de knop onderaan.

Kan je niet aanwezig zijn? We organiseren nog een infomoment op donderdag 27 oktober 2022 van 14 tot 15 uur. Daarvoor inschrijven kan hier.

Andere interessante activiteiten

Participatie_handen met LEGO
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep voor ouders met een kind in pleegzorg

9 augustus - Welzijnscampus 19/1, 3600 Genk
Ben jij een ouder met een kind in pleegzorg in de provincie Limburg? Dan kan je terecht in de ouderpraatgroep. Jouw kind werd in pleegzorg…
Algemene foto
Infosessie

Infosessie over pleegzorg

23 augustus - La Reine Sucrée, Vijfeindestraat 102, 3530 Houthalen-Helchteren (enkel voor Limburg)
Kom jij naar onze infoavond, deze keer exclusief in een zomers concept? Kom genieten van een verfrissend drankje, een lekker hapje, een…
Grootouder kijkt met kind uit het raam
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep voor pleeggrootouders

12 september - Vijverstraat 55, 3500 Kiewit
Eerst was je gewoon grootouder van je kleinkind in de provincie Limburg. Maar opeens ben je ook pleegzorger. Dat is op zijn zachtst gezegd…