Ga verder naar de inhoud

Infosessie over pleegzorg (live)

17 november 2022 18:30 tot 22:30
(alleen voor West-Vlaanderen) TRAX- Traxweg 1, 8800 Roeselare

Pleegzorg West-Vlaanderen organiseert aan de vooravond van de Week van de Pleegzorg een vrijblijvend infomoment over pleegzorg. En dat is nodig. Pleegzorg leg je namelijk niet in één-twee-drie uit. We hebben je heel wat te vertellen.

Diverse group people seminar

Infossessie op 17/11/'22

We geven je graag een juist beeld over pleegzorg en dat doen we aan de vooravond van de week van de pleegzorg nog eens live! Schrijf je in voor de infosessie, dan krijg je van ons een mailtje met de bevestiging voor deze eerste infosessie. We schetsen jou op 17/11 een juist beeld over pleegzorg. We tonen je een aantal getuigenissen en geven je heel wat praktische informatie.

Deze infosessie begint vroeger dan gewoonlijk omdat we aan het begin van de avond een smakelijk extraatje voorzien in het kader van de week van de pleegzorg!

Je volgt de eerste infosessie alleen of in koppel met z'n tweeën. Op het einde van deze leerrijke avond zal het ongetwijfeld een stuk duidelijker zijn hoe pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

Deze infosessie is de eerste stap van het voorbereidingstraject.

Meisje maakt bril met handen

Vervolgavond

Heb je de eerste infosessie afgerond en ben je nog altijd zeker van je stuk? Dan is de volgende stap het bijwonen van de verplichte tweede infosessie, waar koppels opnieuw met z’n tweeën verwacht worden.

Elk jaar organiseren we heel wat vervolgavonden, verspreid over de provincie. Dit zijn de eerstvolgende na 17/11:

  • 22 november '22, 19u30
    Sociaal Huis, Deken Darraslaan 60, Tielt
  • 8 december '22, 19u30
    DC De Zonnebloem, Zuidstraat 67, Veurne

Inschrijven

Inschrijven is gratis maar wel verplicht en kan via de knop inschrijven bovenaan deze pagina.

Andere interessante activiteiten

Diverse group people seminar
Ontmoeting

Participatieraad Pleegzorg West-Vlaanderen

15 oktober - Sport Vlaanderen, Woumen

Samen met onze pleegouders, pleegkinderen, pleeggasten en ouders willen we de werking van onze pleegzorgdienst versterken. Op de participatieraad formuleren we samen met hen adviezen om pleegzorg in de toekomst nog beter te organiseren.

Man met peuter

Week van de Pleegzorg 2022

18 november

Van 18 tot en met 27 november organiseren we de Week van de Pleegzorg 2022: hét moment om pleegzorg extra in de kijker te zetten en alle pleeggezinnen in Vlaanderen in de bloemetjes te zetten.

meeting vergadering samenkomst
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep West-Vlaamse pleegzorgers

24 november - Moorseelsesteenweg 133 8800 Roeselare

Deze groep komt een zestal keer per jaar samen … om elkaar te ontmoeten én om te participeren. Participatie is nl. een belangrijke doelstelling in jeugdhulp. Wij zien participatie als medezeggenschap. In de ontmoetingsgroep komen we samen om onze organisatie te verbeteren.