Ga verder naar de inhoud

Infosessie over pleegzorg

23 september 2024 20:00 tot 22:00
Afdeling Brussel, Eolisgebouw, Sainctelettesquare 13-15, 1000 Brussel

Overweeg jij om pleeggezin te worden? Kom dan luisteren naar onze vrijblijvende infoavond over pleegzorg!

1

Goed geïnformeerd starten aan het traject

Op deze infoavond vertellen we je graag wat meer over pleegzorg. Je komt te weten wat pleegzorg precies is, welke vormen er bestaan en hoe je pleegouder kan worden. De infosessie wordt gegeven door ervaren begeleiders en intakers. Bovendien krijg je de kans om al je vragen te stellen. Na het volgen van deze infoavond heb je een juist beeld over pleegzorg en een zicht op welke plaats pleegzorg zou kunnen krijgen in jouw leven. Inschrijven voor een infoavond is geheel vrijblijvend. Kandidaat-pleegouders hebben steeds de vrijheid om hun voorkeuren te uiten en zich op elk moment in het traject te bedenken.

Weet je al zeker dat je pleegouder wil worden? Schrijf je dan ook in voor deze infosessie. Dit is immers de eerste belangrijke stap in je voorbereidingstraject.

Praktisch

Deze infoavond zal doorgaan in onze afdeling in Brussel, Sainctelettesquare 13-15, 1000 Brussel. Onze afdeling bevindt zich in het Eolisgebouw op de achtste verdieping.

De infoavond start om 20u en het einde is voorzien om 22u. Inschrijven is gratis, maar wel verplicht. Dat kan via onderstaande knop!

Pleegzorg voor volwassenen?

De infoavond richt zich voornamelijk op pleegzorg voor minderjarigen. Ben je geïnteresseerd in het opvangen van een volwassene met een handicap en/of een psychische kwetsbaarheid? Of wil je een volwassene die reeds zelfstandig woont ondersteunen als vrijwilliger? Dan kan je terecht bij onze collega's van Gaston, de volwassenenwerking van Pleegzorg Vlaams-Brabant & Gaston.

Je kan hen contacteren via volgende kanalen:

  • Bel naar +32 (0)16 22 96 13 en stel je vragen aan een van onze begeleiders

Andere interessante activiteiten

Kinderen zwemmen
Infosessie

Digitale infosessie over pleegzorg

31 juli - Digitale infosessie, link volgt na inschrijving (enkel voor Vlaams-Brabant & Brussel)

Overweeg jij om pleeggezin te worden? Kom dan luisteren naar onze vrijblijvende infoavond over pleegzorg!

Dunya jongen basketbal
Infosessie

Infosessie over gezinshuizen voor jongeren met een vluchtverhaal

26 augustus - Pleegzorg afdeling Leuven, Brusselsesteenweg 9, 3000 Leuven

Op 26 augustus organiseren SOS Kinderdorpen en Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel een infosessie over gezinshuizen voor jongeren met een vluchtverhaal.

5
Infosessie

Infosessie over crisispleegzorg #tekenvoorpleegzorg

27 augustus - Pleegzorg afdeling Leuven, Brusselsesteenweg 9, 3000 Leuven

Overweeg jij om een kind of jongeren in crisis op te vangen? Kom dan luisteren naar onze vrijblijvende infoavond over crisispleegzorg in Leuven.