Ga verder naar de inhoud

Infosessie over pleegzorg

05 maart 2024 20:00 tot 22:00
Huis van het Kind, Gasthuisstraat 2, 1730 Asse

Overweeg jij om pleeggezin te worden? Kom dan luisteren naar onze vrijblijvende infoavond over pleegzorg!

1

Goed geïnformeerd starten aan het traject

Op deze infoavond vertellen we je graag wat meer over pleegzorg. Je komt te weten wat pleegzorg precies is, welke vormen er bestaan en hoe je pleegouder kan worden. De infosessie wordt gegeven door ervaren begeleiders en intakers. Bovendien krijg je de kans om al je vragen te stellen. Na het volgen van deze infoavond heb je een juist beeld over pleegzorg en een zicht op welke plaats pleegzorg zou kunnen krijgen in jouw leven. Inschrijven voor een infoavond is geheel vrijblijvend. Kandidaat-pleegouders hebben steeds de vrijheid om hun voorkeuren te uiten en zich op elk moment in het traject te bedenken.

Weet je al zeker dat je pleegouder wil worden? Schrijf je dan ook in voor deze infosessie. Dit is immers de eerste belangrijke stap in je voorbereidingstraject.

Praktisch

Deze infoavond zal doorgaan in het Huis van het Kind in Asse (Gasthuisstraat 2, 1730 Asse).

De infoavond start om 20u en het einde is voorzien om 22u. Inschrijven is gratis, maar wel verplicht. Dat kan via onderstaande knop!

Pleegzorg voor volwassenen?

De infoavond richt zich voornamelijk op pleegzorg voor minderjarigen. Ben je geïnteresseerd in het opvangen van een volwassene met een handicap en/of een psychische kwetsbaarheid? Of wil je een volwassene die reeds zelfstandig woont ondersteunen als vrijwilliger? Vraag vrijblijvend meer informatie of een persoonlijk gesprek aan via info@welkombijgaston.be of bel naar +32 (0)16 22 96 13.

Andere interessante activiteiten

Foto pleegzorgcafé website
Ontmoeting

Pleegzorgcafé in Leuven

7 maart - Brusselsesteenweg 9, 3000 Leuven

Leer andere pleegouders kennen in een gezellig en informeel kader!

Family minds 5
Vorming

Family Minds - voor pleegouders - Regio Halle

14 maart - Pleegzorg Afdeling Halle, Vandenpeereboomstraat 78 bus 24, 1500 Halle

Soms krijg je als pleegouder te maken met intense emotionele reacties of moeilijk gedrag bij jouw pleegkind. Dit kan als gevolg hebben dat je het bij momenten moeilijk krijgt om zelf nog op een rustige manier te reageren. In de groepssessies Family Minds staan pleegouders samen met twee ervaren trainers stil bij wat deze intense reacties met jou als pleegouder kunnen doen en hoe je kan oefenen om zelf op een rustige manier te reageren.

Opendeurdag Leuven pasen 1
Ontmoeting

Opendeurdag afdeling Leuven

30 maart - Brusselsesteenweg 9, 3000 Leuven
Ben je een pleeggezin of gastgezin? En word je begeleid door afdeling Leuven? Dan zetten we de deuren van onze nieuwe hoofdzetel voor je…