Ga verder naar de inhoud

Infosessie over pleegzorg

17 oktober 2024 19:30 tot 22:00
Het Spoor, Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke (Enkel voor inwoners van West-Vlaanderen)

Pleegzorg West-Vlaanderen informeert vrijblijvend over pleegzorg. En dat is nodig. Pleegzorg leg je namelijk niet in één-twee-drie uit. We hebben je heel wat te vertellen.

Kindjes spelen met blokken

Tijdens deze infoavond vertellen we je graag wat pleegzorg precies inhoudt. Als je buiten stapt na deze informatieavond heb je een ruimer beeld over pleegzorg. Het wordt dan een stuk duidelijker hoe pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

Inschrijven voor een infoavond is geheel vrijblijvend.

Deze infosessie is de eerste stap van het voorbereidingstraject. Ben je na de infosessie nog altijd zeker van je stuk? Dan is de volgende stap het bijwonen van de verplichte tweede infosessie, waar koppels met z’n tweeën verwacht worden.

Die tweede infosessie vindt ook plaats in Harelbeke, op 24 oktober om 19u30. Lukt die datum niet voor jou, dan kan je ook op een van de volgende infosessies aansluiten. Het volledige overzicht vind je hier.

De infosessie is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan via de knop inschrijven bovenaan deze pagina.

vrouw computer online leren koptelefoon

Liever digitaal?

Wist je dat je onze infosessie ook digitaal kan volgen? Dat doen we via ons online leerplatform Eduflow. Schrijf je je in voor de infosessie, dan krijg je van ons een mailtje met toegang tot de eerste infosessie. Leren via het leerplatform is erg toegankelijk. We begeleiden je stap voor stap door alle informatie. In korte, hapklare filmpjes schetsen we jou een juist beeld over pleegzorg. We tonen je een aantal getuigenissen en geven je heel wat praktische informatie.

Je volgt de eerste infosessie op jouw eigen tempo. Alleen of met z'n tweeën. Op het einde van de leermodule zal het ongetwijfeld een stuk duidelijker zijn hoe pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

Andere interessante activiteiten

Kind geeft hand aan ouder-volwassene
Vorming

Vormingsreeks Elkaar Versterken in Pleegzorg

9 september - Roeselare, Brugge, Diksmuide of Blankenberge

Pleegzorg West-Vlaanderen biedt alle recent opgestarte pleegzorgers, zowel in bestands- als netwerkpleegzorg, een basisvorming aan. Die bestaat uit vijf vormingsmomenten, waarin we dieper ingaan op een aantal specifieke pleegzorgaspecten. Op die manier willen we jou als nieuwe pleegzorger versterken in deze nieuwe rol.

PVBB_Traumasensitief
Vorming

Groepstraining Traumasensitief opvoeden - voor pleegzorgers (regio Kortrijk)

19 september - De Warande, Ringlaan 30a, 8501 Heule

In deze groepstraining voor pleegzorgers willen we West-Vlaamse pleegzorgers handvatten geven in het omgaan met pleegkinderen, -jongeren en - gasten die trauma ervaren/opgelopen hebben. We willen samen met jullie kijken door een ‘traumabril’ om hun gedrag beter te begrijpen en ermee om te kunnen gaan.

Kindje zandbak
Vorming

Groepstraining Traumasensitief opvoeden - voor pleegzorgers (regio Ieper)

19 september - ter Waarde 46, 8900 Ieper

In deze groepstraining voor pleegzorgers willen we West-Vlaamse pleegzorgers handvatten geven in het omgaan met pleegkinderen, -jongeren en - gasten die trauma ervaren/opgelopen hebben. We willen samen met jullie kijken door een ‘traumabril’ om hun gedrag beter te begrijpen en ermee om te kunnen gaan.