Ga verder naar de inhoud

Zomerse infosessie over crisispleegzorg

27 augustus 2024 20:00 tot 22:00
Pleegzorg afdeling Leuven, Brusselsesteenweg 9, 3000 Leuven

! Deze infosessie is enkel voor inwoners van Vlaams-Brabant & Brussel.

Tijdens deze zomerse infosessie in Leuven kom je alles te weten over de verschillende vormen van pleegzorg. Verder staan we wat langer stil bij één specifieke vorm van pleegzorg: crisispleegzorg.

1

Goed geïnformeerd starten aan het traject

Crisispleegzorg is een specifieke vorm van ondersteunende pleegzorg. Een acute crisis kan het leven helemaal door elkaar gooien. Wanneer een kind of een volwassene met een handicap en/of psychiatrische problematiek op dat moment heel snel een opvangplaats nodig heeft, staat een crisisgezin paraat.

Tijdens deze infoavond vertelt een pleegzorgwerker wat pleegzorg precies inhoudt, dit keer met een extra focus op crisispleegzorg. Verder krijg je de kans om al je vragen te stellen. Als je buitenstapt na deze informatieavond heb je een juist beeld over pleegzorg. Het wordt dan een stuk duidelijker op welke manier dit een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven. Inschrijven voor een infoavond is geheel vrijblijvend. Kandidaat-pleegouders hebben over de hele lijn de vrijheid om hun voorkeuren te uiten en zich op elk moment te bedenken. Weet je al zeker dat je (crisis)pleegouder wil worden? Schrijf je ook dan in voor deze infosessie. Dit is immers de eerste belangrijke stap in jouw pleegzorgtraject.

Praktisch

Deze infoavond zal doorgaan in Leuven. Een specifieke locatie wordt later gecommuniceerd.

De infoavond start om 20u en het einde is voorzien om 22u. Inschrijven is gratis, maar wel verplicht. Dat kan via onderstaande knop!

Pleegzorg voor volwassenen?

De infoavond richt zich voornamelijk op pleegzorg voor minderjarigen. Ben je geïnteresseerd in het opvangen van een volwassene met een handicap en/of een psychische kwetsbaarheid? Of wil je een volwassene die reeds zelfstandig woont ondersteunen als vrijwilliger? Dan kan je terecht bij onze collega's van Gaston, de volwassenenwerking van Pleegzorg Vlaams-Brabant & Gaston.

Je kan hen contacteren via volgende kanalen:

Andere interessante activiteiten

Kinderen zwemmen
Infosessie

Digitale infosessie over pleegzorg

31 juli - Digitale infosessie, link volgt na inschrijving (enkel voor Vlaams-Brabant & Brussel)

Overweeg jij om pleeggezin te worden? Kom dan luisteren naar onze vrijblijvende infoavond over pleegzorg!

Dunya jongen basketbal
Infosessie

Infosessie over gezinshuizen voor jongeren met een vluchtverhaal

26 augustus - Pleegzorg afdeling Leuven, Brusselsesteenweg 9, 3000 Leuven

Op 26 augustus organiseren SOS Kinderdorpen en Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel een infosessie over gezinshuizen voor jongeren met een vluchtverhaal.

Banner planckendael website
Ontmoeting

Journée familiale Pleegzorg Vlaams-Brabant & Brussel

7 september - Zoo Planckendael, Leuvensesteenweg 582, 2812 Malines

Le 7 septembre, nos familles d'accueil, de soutien et nos bénévoles seront les bienvenus à la Journée Pleegzorg à Planckendael !