Ga verder naar de inhoud

Digitale infosessie op Pleegzorg infodag

20 november 2021 14:00 tot 16:00
Leerplatform Eduflow

Pleegzorg West-Vlaanderen organiseert regelmatig een vrijblijvend infomoment over pleegzorg. En dat is nodig. Pleegzorg leg je namelijk niet in één-twee-drie uit.

Wist je bijvoorbeeld dat we niet alleen gezinnen zoeken voor kinderen en jongeren, maar ook voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen en volwassenen met een beperking en/of een psychiatrische problematiek? Of dat pleegzorg zowel voor langere tijd als voor kortere tijd (crisis, vakanties, weekends) kan ingezet worden? We hebben je heel wat te vertellen.

Programma

Omwille van de stijgende coronacijfers beslisten we met spijt in het hart om de Infodag op zaterdag 20 november af te gelasten.

Wij keken er enorm naar uit om jullie te ontmoeten en met pleegzorg te laten kennis maken. Maar we laten jullie uiteraard niet in de steek. Als alternatief kan je de infosessie ook digitaal volgen.

We geven je graag een juist beeld over pleegzorg en dat doen we via ons online leerplatform Eduflow. Schrijf je je in voor de infosessie, dan krijg je van ons een mailtje met toegang tot de eerste infosessie. Leren via het leerplatform is erg toegankelijk. We begeleiden je stap voor stap door alle informatie. In korte, hapklare filmpjes schetsen we jou een juist beeld over pleegzorg. We tonen je een aantal getuigenissen en geven je heel wat praktische informatie.

Je volgt de eerste infosessie op jouw eigen tempo. Alleen of met z'n tweeën. Op het einde van de leermodule zal het ongetwijfeld een stuk duidelijker zijn hoe pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

Deze infosessie is de eerste stap van het voorbereidingstraject.

Schreef je je al in voor de Infodag? Dan ontvang je snel een e-mail met de details van de digitale sessie.
Was je nog niet ingeschreven, maar ben je wel geïnteresseerd? Je kan je nog altijd inschrijven via de inschrijfknop bovenaan.

microfoon lezing vorming

Vervolgavond

Heb je de infosessie gevolgd? Dan is de volgende stap het bijwonen van de verplichte vervolgavond, waar koppels met z’n tweeën verwacht worden.

Elk jaar organiseren we heel wat vervolgavonden, verspreid over de provincie. Dit zijn de eerstvolgende:

 • 15 december '21, 19u30
  DC De Zonnebloem, Zuidsstraat 67, Veurne
 • 11 januari '22, 19u30
  Het Perron, Fochlaan 1, Ieper
 • 8 maart '22, 19u30
  Casino, Saveryszaal, Zeedijk 150, Blankenberge
 • 20 april '22, 19u30
  CC De Schakel oranje zaal, Schakelstraat 8, Waregem
 • 2 juni '22, 19u30
  GC Dorpshuis Jonkershove, Mgr. Schottestraat 1, Houthulst

Andere interessante activiteiten

Diverse group people seminar
Ontmoeting

Participatieraad Pleegzorg West-Vlaanderen

15 oktober - Sport Vlaanderen, Woumen

Samen met onze pleegouders, pleegkinderen, pleeggasten en ouders willen we de werking van onze pleegzorgdienst versterken. Op de participatieraad formuleren we samen met hen adviezen om pleegzorg in de toekomst nog beter te organiseren.

Patty brito C Sq Fo8t3j G8 unsplash
Infosessie

Infosessie over pleegzorg (live)

17 november - (alleen voor West-Vlaanderen) TRAX- Traxweg 1, 8800 Roeselare

Pleegzorg West-Vlaanderen organiseert aan de vooravond van de Week van de Pleegzorg een vrijblijvend infomoment over pleegzorg. En dat is nodig. Pleegzorg leg je namelijk niet in één-twee-drie uit. We hebben je heel wat te vertellen.

Man met peuter

Week van de Pleegzorg 2022

18 november

Van 18 tot en met 27 november organiseren we de Week van de Pleegzorg 2022: hét moment om pleegzorg extra in de kijker te zetten en alle pleeggezinnen in Vlaanderen in de bloemetjes te zetten.