Ga verder naar de inhoud

Infosessie Gezinshuizen

30 maart 2023 19:30 tot 22:00
Het Oud Postje, Meulesteedsesteenweg 455, 9000 Gent

Dit voorjaar lanceert de Vlaamse jeugdhulp ‘gezinshuizen’, een nieuw type opvang waarbij kinderen die niet thuis kunnen opgroeien en voor wie een pleeggezin geen oplossing lijkt, toch ‘zo thuis mogelijk’ opgevangen worden.
We zijn daarvoor op zoek naar geëngageerde Oost-Vlaamse kandidaat-gezinshuisouders.

Het gezinshuis moet een plek zijn waar kinderen zich veilig kunnen verbinden aan vertrouwde, vaste gezichten en waar ze de ruimte vinden om op te groeien op het ritme van hun eigen noden. Zo'n gezinshuis biedt ook de mogelijkheid om brussen samen op te vangen.

We zoeken mensen met ervaring in de sociale sector, met een menswetenschappelijk diploma (of gelijkwaardig door ervaring). Als gezinshuisouder zorg je, bij jou thuis, beroepsmatig voor ongeveer drie kinderen, naast eigen (pleeg)kinderen. Het is een betaalde job zodat je over de tijd en (mentale) ruimte beschikt om aanwezig te zijn. Je krijgt ondersteuning van een multidisciplinair team en andere gezinshuisouders.

Er is een duidelijk verschil met pleegzorg: gezinshuisouders zijn professionals. De kinderen kunnen niet in een pleeggezin terecht, omdat hun situatie thuis te complex is of hun zorgnoden te groot zijn.

Ben je benieuwd en wil je graag meer info?
Schrijf je hierronder vrijblijvend in voor onze informatieavond. We ronden de inschrijvingen af op 30 maart om 16 uur.

Je kan op het inschrijvingsformulier ook alle vragen kwijt die je graag wil bespreken tijdens de infoavond.

  • Ben je een actieve pleegzorger? Dan kan je je hier inschrijven voor de infosessie over gezinshuizen op 28 maart in De Punt in Gent, specifiek voor pleegzorgers.
  • Woon je niet in Oost-Vlaanderen? Je bent zeker ook welkom op deze infosessie maar weet dat de gezinshuizen in de andere provincies pas van start gaan in 2024.
Jouw naam
Naam van je partner

Andere interessante activiteiten

Jongen met buitenlandse roots
Infosessie

Digitale infosessie jonge vluchtelingen

18 april - Online

Op deze infoavond krijg je uitgebreid en vrijblijvend info over alles wat bij de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen via pleegzorg komt kijken.

Meisjes lachen al wandelend
Infosessie

Infosessie over Pleegzorg

18 april - Don Boscoschool St-Niklaas, ingang langs Gladiolenstraat (parking aan de kerk). Alleen voor Oost-Vlaanderen

Tijdens deze infoavond vertelt een pleegzorgbegeleider wat pleegzorg precies inhoudt.


Witte allstars
Infosessie

Infosessie van leefgroep naar gezin

20 april - Sociaal Huis in Oudenaarde (Enkel voor Oost-Vlaanderen)

Ook voor kinderen die in een leefgroep wonen, kan de warmte van een gezinscontext het verschil maken. We gaan op zoek naar gezinnen die kinderen met een bepaalde problematiek willen opvangen.