Ga verder naar de inhoud

Infomoment GRIP (GRootouders In Pleegzorg)

12 juni 2023 10:00 tot 12:00
Welzijnscampus 19/1, 3600 Genk

Meer dan de helft van alle pleeggezinnen in Limburg vangt een kind op binnen de eigen familie. Meestal zijn dit de grootouders. Je eigen kleinkind opvangen, voelt immers als de meest geschikte en natuurlijke oplossing. Maar het is daarom niet altijd even makkelijk: tegelijk grootouder én pleegzorger zijn, is vaak een hele opgave! Wij willen jullie als lotgenoten samenbrengen, om dit met elkaar te delen.

Sinds enkele jaren brengt Pleegzorg Limburg grootouders die ook pleegzorger zijn, samen in de groep GRootouders In Pleegzorg (GRIP). In een gemoedelijke sfeer, met een hapje en een drankje erbij, en onder begeleiding van ervaren pleegzorgwerkers, komen talrijke onderwerpen aan bod. Naargelang de nood wordt er dieper op ingegaan, maar er wordt zeker ook tijd gemaakt voor persoonlijke vragen en ervaringen. Tijdens de samenkomsten ontstaat er tussen de grootouders een gevoel van samenhorigheid en gedeelde zorg.

Lijkt dit iets voor jou en wil je hier meer over te weten komen? Kom dan (eventueel samen met je pleegzorgwerker) naar ons infomoment GRIP. Grootouders die in het verleden het GRIP-programma gevolgd hebben, zullen er getuigen over hun ervaringen.

De infosessie gaat door in het gebouw van Pleegzorg Limburg op de site Portavida. Hier kan je enkel betalend parkeren (tarief: 0,50€/half uur). Je kan terecht op de ondergrondse parkings P1 aan de ingang van de site of P2 dichtbij rusthuis Toermalien. Wie wil, kan ook gratis parkeren op de Molenvijverparking aan de Europalaan. Halverwege deze parking is er een oversteek naar de site Portavida voorzien, aangegeven met een bordje (wandelafstand: +-500m, onverhard pad, licht bergop).

Inschrijven voor dit infomoment is noodzakelijk! Dit kan tot en met 20 mei via mail naar info@pleegzorglimburg.be of telefonisch naar 089 84 07 60.

Andere interessante activiteiten

Grootouder kijkt met kind uit het raam
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep voor pleeggrootouders

30 mei - Welzijnscampus 19/1, 3600 Genk
Eerst was je gewoon grootouder van je kleinkind in de provincie Limburg. Maar opeens ben je ook pleegzorger. Dat is op zijn zachtst gezegd…
Jongen met buitenlandse roots
Infosessie

Digitale infosessie jonge vluchtelingen

30 mei - Online

Op deze infoavond krijg je uitgebreid en vrijblijvend info over alles wat bij de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen via pleegzorg komt kijken.

Tiener in het gras maakt hart met handen
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep jongeren 12+

31 mei - Welzijnscampus 19/1, 3600 Genk
In de jongerengroep krijgen pleegjongeren vanaf 12 jaar die wonen in de provincie Limburg de kans om hun eigen ervaringen rond pleegzorg te…