Ga verder naar de inhoud

Digitale infosessie over pleegzorg voor minderjarigen

16 januari 2023 20:00 tot 22:00
Online (enkel voor Vlaams-Brabant en Brussel)

Wat is pleegzorg? Welke vormen van pleegzorg zijn er? Mag ik als alleenstaande aan pleegzorg doen? Wat zijn de gevolgen voor mij en voor mijn gezin?...


LET OP! ENKEL VOOR INWONERS VAN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT EN BRUSSEL.

Maandelijks organiseert Pleegzorg Vlaams-Brabant & Brussel een informatieavond rond pleegzorg. Dat is nodig, want pleegzorg is niet op 1,2,3 uitgelegd. Bovendien bestaan er verschillende vormen van pleegzorg die tijdens de infosessie worden besproken.

Na het volgen van de informatieavond mag je er zeker van zijn dat jij een juist beeld hebt over pleegzorg. Het wordt dan al meteen een stuk duidelijker op welke manier pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven. Deze avond is geheel vrijblijvend. Kandidaat-pleegouders hebben over de hele lijn de vrijheid om hun voorkeuren te uiten en zich op elk moment te bedenken en terug te trekken.

Ben je er al zeker van dat je pleegouder wilt worden? Schrijf je dan ook in voor deze informatiesessie, want het is de eerste stap in het voorbereidingstraject.

Bovenstaande avond richt zich voornamelijk op pleegzorg voor minderjarigen. Ben je geïnteresseerd in het opvangen van een volwassene met een handicap en/of een psychiatrische problematiek? Voor langere tijd of enkel in de weekends? Of misschien wil jij een volwassene die zelfstandig woont ondersteunen als vrijwilliger? Vraag meer informatie of een persoonlijk gesprek aan via volwassenen@pleegzorgvbb.be of bel naar 016/22 96 13.

AUB inschrijven via bovenstaande knop uiterlijk de dag van de sessie zelf vóór 16u.

Andere interessante activiteiten

PVBB_Traumasensitief
Vorming

Vormingsreeks: Sensomotoriek in pleegzorg

16 januari - Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel - De Vunt 9 3220 Holsbeek (enkel voor Vlaams-Brabant en Brussel)

Begin 2023 starten we met een nieuwe vormingsreeks "Sensomotoriek in pleegzorg" in Leuven.

230216 Brussel
Infosessie

Infosessie over pleegzorg

16 februari - Huis van de Mens - Pleegzorg Brussel – Sainctelettesquare 17 1000 Brussel (enkel voor Vlaams-Brabant en Brussel)

Wat is pleegzorg? Welke vormen van pleegzorg zijn er? Mag ik als alleenstaande aan pleegzorg doen? Wat zijn de gevolgen voor mij en voor mijn gezin?...

Jongen met buitenlandse roots
Infosessie

Digitale infosessie jonge vluchtelingen

20 februari - Online

Op deze infoavond krijg je uitgebreid en vrijblijvend info over alles wat bij de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen via pleegzorg komt kijken.