Ga verder naar de inhoud

Digitale infosessie jonge vluchtelingen

10 februari 2022 20:00 tot 22:00
Online

Er blijven kinderen op de vlucht in ons land aankomen, alleen, zonder hun ouders of andere volwassenen die zich over hen ontfermen. Ook deze jongeren hebben nood aan de structuur en de veiligheid die een gezin kan bieden.

We zoeken pleegzorgers die deze jongeren op weg willen helpen naar een stabiel leven in België. Door de opvang in een gezin kunnen ze de best mogelijke zorgen en ontwikkelingskansen krijgen. Voor deze kinderen en jongeren zijn we op zoek naar kandidaat-pleeggezinnen met een plek in hun huis en hun hart.

Op deze infoavond krijg je uitgebreid en vrijblijvend info over alles wat bij de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen via pleegzorg komt kijken. Wie zijn deze jongeren, wat hebben ze nodig, hoe word je een pleeggezin, welke omkadering kan je verwachten.

Ook over de directe plaatsingen, waar jonge vluchtelingen (onder de 13 jaar) meteen na aankomst bij pleegzorgers terecht komen, krijg je uitgebreide informatie. Dit project is een samenwerking tussen Minor-Ndako en pleegzorg.

AUB inschrijven via bovenstaande knop uiterlijk de dag van de sessie zelf vóór 16u.

Andere interessante activiteiten

PVBB PP
Infosessie

Infosessie: van leefgroep naar gezin

24 januari - Huize Levensruimte, Pater De Grootstraat 6, 3271 Averbode

-- Voor inwoners uit regio Averbode (provincie Vlaams-Brabant & Brussel en onmiddellijke omgeving) --

Via het project 'Partners in Parenting' (P&P) krijgen kinderen die in een leefgroep verblijven de kans om de warmte van een gezinscontext te ervaren.

Nieuwjaar flikkerstokjes vuurwerk
Ontmoeting

Dialoogdag pleeggasten

29 januari

Op zaterdag 29 januari 2022 organiseren we een dialoogdag voor pleeggasten.

PVBB PP
Infosessie

Infosessie: van leefgroep naar gezin

3 februari - Parochiezaaltje, Britse Soldaatlaan 29, 1070 Anderlecht

-- LET OP! Enkel voor inwoners van de provincie Vlaams-Brabant en Brussel --

Via het project 'Partners in Parenting' (P&P) krijgen kinderen die in een leefgroep verblijven de kans om de warmte van een gezinscontext te ervaren.