Ga verder naar de inhoud

Digitale infosessie jonge vluchtelingen

30 mei 2023 19:30 tot 21:30
Online
Jongen met buitenlandse roots

Er blijven kinderen op de vlucht in ons land aankomen, alleen, zonder hun ouders of andere volwassenen die zich over hen ontfermen. Ook deze jongeren hebben nood aan de structuur en de veiligheid die een gezin kan bieden.

We zoeken pleegzorgers die deze jongeren op weg willen helpen naar een stabiel leven in België. Door de opvang in een gezin kunnen ze de best mogelijke zorgen en ontwikkelingskansen krijgen. Voor deze kinderen en jongeren zijn we op zoek naar kandidaat-pleeggezinnen met een plek in hun huis en hun hart.

Op deze infoavond krijg je uitgebreid en vrijblijvend info over alles wat bij de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen via pleegzorg komt kijken. Wie zijn deze jongeren, wat hebben ze nodig, hoe word je een pleeggezin, welke omkadering kan je verwachten.

Ook over de directe plaatsingen, waar jonge vluchtelingen (onder de 13 jaar) meteen na aankomst bij pleegzorgers terecht komen, krijg je uitgebreide informatie. Dit project is een samenwerking tussen Minor-Ndako en pleegzorg.

AUB inschrijven via bovenstaande knop uiterlijk de dag van de sessie zelf vóór 16u.

Wij sturen je een dag voor de infosessie de link door zodat je online kan volgen.

Andere interessante activiteiten

PVBB_Zen_2
Ontmoeting

Ontmoetingsmoment "En nu ... is het genoeg"

12 juni - vzw ’t Smiske, Gemeenteplein 7, 1730 Asse (rechtover het gemeentehuis van Samson & Gert, door een groene poort)

Deze avond biedt aanzetten om over het thema "grenzen" te reflecteren en uit te wisselen

230626 Brussel
Infosessie

Infosessie over pleegzorg

26 juni - NIEUW ADRES: Pleegzorg Brussel – Sainctelettesquare 13/15 1000 Brussel (enkel voor Vlaams-Brabant en Brussel)

Wat is pleegzorg? Welke vormen van pleegzorg zijn er? Mag ik als alleenstaande aan pleegzorg doen? Wat zijn de gevolgen voor mij en voor mijn gezin?...