Ga verder naar de inhoud

Infosessie over pleegzorg

15 mei 2022 14:00 tot 16:00
Pleegzorg Limburg, Welzijnscampus 19/1, 3600 Genk (vierde verdieping)

Op zondag 15 mei 2022 is het Dag van de Zorg! Op die dag zetten een heleboel zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren open voor het grote publiek. Ook bij Pleegzorg Limburg kan je een kijkje komen nemen én een infosessie volgen.

IMG 20191123 130751 Bokeh

Infosessie over pleegzorg

Op deze infosessie vertellen we je graag wat meer over pleegzorg. Je komt te weten wat pleegzorg precies is, welke vormen er bestaan en hoe je pleegouder kan worden. Selectiemedewerkers Lieve en Kelly vertellen je alles wat je weten moet.

Weet je al zeker dat je pleegouder wil worden? Schrijf je ook dan in voor deze infosessie. Dit is immers de eerste belangrijke stap in jouw pleegzorgtraject.

IMG 20200917 211630 Bokeh

Panel van ervaren pleegouders

Naast alle concrete informatie, laten we ook graag enkele ervaren pleegouders aan het woord. Tijdens ons vragenvuur vertellen drie soorten pleegouders over hun ervaringen. Je kan al je vragen stellen aan een pleegouder die koos voor langdurige pleegzorg, een crisispleegouder en een pleegouder die aan weekend- en vakantieopvang doet.

Image00020

Gratis kinderanimatie

Breng jij jouw kinderen mee? Laat ze dan met een gerust hart achter bij onze ervaren medewerkers terwijl jij de infosessie bijwoont. We voorzien tal van leuke creatieve activiteiten.

De kinderanimatie is uitsluitend bedoeld voor kinderen van deelnemers van de infosessie.

Praktisch

De infosessie gaat door in de hoofdzetel van Pleegzorg Limburg, op de vierde verdieping, Welzijnscampus 19a, 3600 Genk. Op het plannetje hieronder vind je ons gebouw onder nummer 19 (tegenover WZC Toermalien). Parkeren kan ondergronds op parking P1 of P2.

We starten om 14 uur en het einde is voorzien om 16 uur.

Inschrijven is gratis, maar wel verplicht. Dat kan via deze knop:

Wil je meer weten over de rest van het programma van de Dag van de Zorg? Klik dan hier.

Andere interessante activiteiten

Participatie_handen met LEGO
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep voor ouders met een kind in pleegzorg

17 mei - Welzijnscampus 19/1, 3600 Genk
Ben jij een ouder met een kind in pleegzorg in de provincie Limburg? Dan kan je terecht in de ouderpraatgroep. Jouw kind werd in pleegzorg…
Kind nmbv
Infosessie

Digitale infosessie jonge vluchtelingen

24 mei - Online

Op deze infoavond krijg je uitgebreid en vrijblijvend info over alles wat bij de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen via pleegzorg komt kijken.

Foto OG Heldenbende
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep Heldenbende

25 mei - Welzijnscampus 19/1, 3600 Genk
Deze ontmoetingsgroep, de 'Heldenbende', is bedoeld voor pleegkinderen tussen 8 en 12 jaar die wonen in de provincie Limburg en graag…